Нашите производи

Филтри за прочистувачи

Филтер за Air 6000

4 во 1 филтер

Пред филтер, филтер со активен јаглен

HEPA13 филтер и антибактериски филтер

Climate 2000

Клима инвертер BOSCH CL 2000-Set 26 WE

Енергетска класа А++

Препорачана површина 25 м²

Ладење, греење, одвлажнување

Самостојно чистење, 8 °C Heating, Follow Me, DC мотор, -15-50 °C, wind avoid me

Прочистувачи на воздух BOSCH

Прочистувач на воздух Air 6000

Препорачана површина 125 м²

CADR од 600 m³/h

Предфилтер, Филтер со активен аглен, HEPA13 филтер и антибактериски филтер

Податоци за ПМ 2,5, влажност и температура

Мобилни клими BOSCH

Мобилна клима BOSCH COOL 4000 9000 BTU

Енергетска класа А+

Ладење на препорачана површина до 35 м²

 

Филтри за прочистувачи

Филтер за Air 2000

3 во 1 филтер

Пред филтер, филтер со активен јаглен и HEPA13 филтер

Проточни бојлери BOSCH

Проточен бојлер BOSCH TR 5001 21/24/27

Моќност 27 kW

Опсег на температура за топла вода од 20 °C до 60 °C

Можност за поврзување со апликацијата Bosch HomeCom Easy

Едноставна инсталација што заштедува време со Clickfix plus ®

Прочистувачи на воздух BOSCH

Прочистувач на воздух Air 2000

Препорачана површина 37,5 м²

CADR од 180 m³/h

Предфилтер, Филтер со активен аглен и HEPA13 филтер

Податоци за ПМ 2,5

Дел од можните комбинации

Тип 2 со 3 внатрешни единици 3,5 + 3,5 + 3,5 kW

Mулти сплит систем

Надворешна единица со три внатрешни единици

 

 

 

Дел од можните комбинации

Тип 1 со 2 внатрешни единици 2,5 + 3,5 kW

Mулти сплит систем

Надворешна единица со две внатрешни единици

 

 

 

Проточни бојлери BOSCH

Проточен бојлер BOSCH TR 5001 15/18/21

Моќност 21 kW

Опсег на температура за топла вода од 20 °C до 60 °C

Можност за поврзување со апликацијата Bosch HomeCom Easy

Едноставна инсталација што заштедува време со Clickfix plus ®

Climate 2000

Клима инвертер BOSCH CL 2000-Set 53 WE

Енергетска класа А++

Препорачана површина 55 м²

Ладење, греење, одвлажнување

Самостојно чистење, 8 °C Heating, Follow Me, DC мотор, -15-50 °C, wind avoid me

Филтри за прочистувачи

Филтер за Air 4000

3 во 1 филтер

Пред филтер, филтер со активен јаглен и HEPA13 филтер

Climate 2000

Клима инвертер BOSCH CL 2000-Set 35 WE

Енергетска класа А++

Препорачана површина 35 м²

Ладење, греење, одвлажнување

Самостојно чистење, 8 °C Heating, Follow Me, DC мотор, -15-50 °C, wind avoid me

Дел од можните комбинации

Тип 3 со 2 внатрешни единици 3,5 + 3,5 kW

Mулти сплит систем

Надворешна единица со две внатрешни единици

 

 

 

Climate 3000i

Клима инвертер BOSCH CL 3000i-Set 70 WE

Енергетска класа А++

Препорачана површина 75 м²

Ладење, греење, одвлажнување

Можност за WiFi конекција, Самодијагностика, Gear и Eco режим за заштеда

Сензор за движење, Заштита од замрзнување

Climate 4000i Нова серија

Клима инвертер BOSCH CL 4000i-Set 35 WE

Енергетска класа на ледење и греење А++

Препорачана површина 35 м²

Греач на компресор и греач во садот за кондензат

Температурната флуктуација е само +/- 0,5 °C, Јонизатор, iClean

Греење до -21 °C, Gear и Eco режим, каталитички филтер, HD филтер, Био филтер

Проточни бојлери BOSCH

Проточен бојлер BOSCH TR 8501 15/18/21

Моќност 21 kW

Display, Компатибилен со солар

Интегрирана Wi-Fi конекција

AquaStop® за безбедно функционирање

Преглед на потрошувачката на вода и електрична енергија

Едноставна инсталација што заштедува време со Clickfix plus ®

Climate 2000

Клима инвертер BOSCH CL 2000-Set 70 WE

Енергетска класа А++

Препорачана површина 75 м²

Ладење, греење, одвлажнување

Самостојно чистење, 8 °C Heating, Follow Me, DC мотор, -15-50 °C, wind avoid me

Climate 3000i

Клима инвертер BOSCH CL 3000i-Set 35 WE

Енергетска класа А++

Препорачана површина 35 м²

Ладење, греење, одвлажнување

Можност за WiFi конекција, Самодијагностика, Gear и Eco режим за заштеда

Сензор за движење, Заштита од замрзнување

Проточни бојлери BOSCH

Проточен бојлер BOSCH TR 7001 21/24/27

Моќност 27 kW

Display, Компатибилен со солар

Можност за поврзување со апликацијата Bosch HomeCom Easy

Едноставна инсталација што заштедува време со Clickfix plus ®

 

 

Прочистувачи на воздух BOSCH

Прочистувач на воздух Air 4000

Препорачана површина 62,5 м²

CADR од 300 m³/h

Предфилтер, Филтер со активен аглен и HEPA13 филтер

Податоци за ПМ 2,5

Climate 6000i

Клима инвертер BOSCH CL 6001i-Set 70 WE

Енергетска класа А+++

Препорачана површина 75 м²

Контола за влажност

Сензор за присутност, Golden coating technology

Филтер со ладен катализатор, 3D проток на воздух, јонизатор

Climate 7000i

Клима инвертер BOSCH CL 7000i серија

Енергетска класа А+++

Номинална моќност 2 / 2,5 / 3,5 / 4,4 / 5,5 kW

Гласовно управување, Save plus заштеда на ел. енергија

Silent mode 19 dB(a), вграден wi-fi

Достапни од Мај 2024

Проточни бојлери BOSCH

Проточен бојлер BOSCH TR 8501 21/24/27

Моќност 27 kW

Display, Компатибилен со солар

Интегрирана Wi-Fi конекција

AquaStop® за безбедно функционирање

Преглед на потрошувачката на вода и електрична енергија

Едноставна инсталација што заштедува време со Clickfix plus ®

Мобилни клими BOSCH

Мобилна клима BOSCH COOL 2000 9000 BTU

Енергетска класа А

Ладење на препорачана површина до 18 м²

 

Дел од можните комбинации

Тип 6 со 3 внатрешни единици 2,5 + 3,5 + 3,5 kW

Mулти сплит систем

Надворешна единица со три внатрешни единици

 

 

 

Дел од можните комбинации

Тип 5 со 3 внатрешни единици 2,5 + 2,5 + 3,5 kW

Mулти сплит систем

Надворешна единица со три внатрешни единици

 

 

 

Climate 6000i

Клима инвертер BOSCH CL 6001i-Set 35 WE

Енергетска класа А+++

Препорачана површина 35 м²

Контола за влажност

Сензор за присутност, Golden coating technology

Филтер со ладен катализатор, 3D проток на воздух, јонизатор

Climate 4000i Нова серија

Клима инвертер BOSCH CL 4000i-Set 52 WE

Енергетска класа на ледење и греење А++

Препорачана површина 55 м²

Греач на компресор и греач во садот за кондензат

Температурната флуктуација е само +/- 0,5 °C, Јонизатор, iClean

Греење до -21 °C, Gear и Eco режим, каталитички филтер, HD филтер, Био филтер

Мулти сплит системи BOSCH

BOSCH CL 5000 M Надворешна единица

Енергетска класа на ладење А++

Mулти сплит систем со атрактивен дизајн од Bosch

Надворешна единица со две до пет внатрешни единици

Mоќност од 5,3 kW до 12,3 kW

Конфигурации со ѕидни, канални или касетни уреди

 

Climate 6000i

Клима инвертер BOSCH CL 6001i-Set 53 WE

Енергетска класа А+++

Препорачана површина 55 м²

Контола за влажност

Сензор за присутност, Golden coating technology

Филтер со ладен катализатор, 3D проток на воздух, јонизатор

Дел од можните комбинации

Тип 4 со 2 внатрешни единици 3,5 + 5,5 kW

Mулти сплит систем

Надворешна единица со две внатрешни единици

 

 

 

Climate 3000i

Клима инвертер BOSCH CL 3000i-Set 53 WE

Енергетска класа А++

Препорачана површина 55 м²

Ладење, греење, одвлажнување

Можност за WiFi конекција, Самодијагностика, Gear и Eco режим за заштеда

Сензор за движење, Заштита од замрзнување

Проточни бојлери BOSCH

Проточен бојлер BOSCH TR 7001 15/18/21

Моќност 21 kW

Display, Компатибилен со солар

Можност за поврзување со апликацијата Bosch HomeCom Easy

Едноставна инсталација што заштедува време со Clickfix plus ®

Внатрешни единици

Внатрешни единици компатибилни со BOSCH CL 5000 M

Атрактивен дизајн од Bosch

Конфигурации со ѕидни, канални или касетни уреди

Индивидуално управување на внатрешните единици

контакт

Медиа

Eдукација

Мулти сплит BOSCH

Бош мулти сплит клима уред Мулти сплит клима уредот се состои од една надворешна единица [...]

Eдукација

Сезонски алергии

Прочистувачите на воздух се корисни за луѓето со алергии и помагаат во ублажување на симптомите [...]

Eдукација

Загадување на воздухот

Загадувањето на воздухот е еден од најголемите еколошки ризици за здравјето. Со намалување на нивото [...]

Eдукација

Red Dot Design Award

Red Dot е меѓународнo етаблирана ознака. Eден од најбараните печати за квалитет за добар дизајн. [...]

Eдукација

Факти за HEPA филтрите

Еден од клучните елементи за квалитетот на прочистувачите на воздух е HEPA (High Efficiency Particulate [...]

Eдукација

Историја на прочистувачите на воздух

Првиот прочистувач на воздух за домашна употреба е создаден од Мансфер и Клаус Хамес во [...]